Startpagina.Nederland.WereldStandaard.EE Standaard.Algemeen.
W
De Wereld Serama Federatie is voor alle fokkers en geïnteresseerden uit de hele wereld. WSF promoot het fokken, showen en beoordelen van de Serama volgens de Amerikaanse Standaard van de Serama.
Voor alle Serama fokkers wereldwijd stelt WSF zich ten doel zoveel mogelijk hulp, informatie en kennis te delen en verschaffen als in haar macht ligt.
Het is mogelijk om met z’n allen een wereldwijde Serama gemeenschap op te bouwen van toegewijde fokkers om van de Serama tot een schitterend ras te maken.
Zoals u weet is de Serama nog altijd een nieuw ras aan het begin van haar ontwikkeling. Daarom is goede begeleiding nodig om ervoor te zorgen dat de Serama een gezond, sterk, vitaal ras wordt hoge kwaliteit en schoonheid.
Voelt u zich vrij om op de site rond te kijken en voelt u zich vooral thuis! Kijk ook even op het WSF forum. Kijkt u ook even op de Join Us (Doe Mee) pagina. Op de pagina Members Organizations (Leden Organisaties) staan links naar andere Serama organisaties of om uw club lid te laten worden van WSF.

Doelstellingen
De Wereld Serama Federatie is opgericht om te komen tot één Standaard en deze te promoten en volgens die ene Standaard te fokken omdat dat de enige weg is naar een gezonde en succesvolle toekomst van de Serama in het Westen.
Als u het eens bent met dit prijzenswaardige doel, nodigen wij u uit erbij te komen en uw kennis en ervaring te delen met mede Serama fokkers uit het werelddeel Amerika, Europa en andere landen. WSF is de eerste wereldwijde gemeenschap voor één ras.
Dit initiatief is nooit eerder in de geschiedenis van de kippenfokkerij voorgekomen en daarom zult u deel uitmaken van de geschiedenis van de Serama die nu geschreven wordt. Dit is een benijdenswaardig voorbeeld van eenheid en verantwoordelijkheidsgevoel onder de liefhebbers van kippenrassen.
We zijn er zeker van dat u plezier zult hebben van de voordelen van een wereldwijde organisatie en WSF zal er ook z’n voordeel mee doen, waarvoor we u dan ook eeuwig dankbaar zullen zijn.

Uitgangspunten
Omdat er weinig Serama’s zijn buiten het land van oorsprong Maleisië, heeft de Serama alle aandacht nodig om zich als een echt ras te kunnen ontwikkelen in het Westen.
Sinds 2003 hadden fokkers te maken met vele bij-effecten zoals onderstaand genoemd.
# 1. De geïmporteerde Serama’s (in Amerika) hadden verschillende Maleisische types, voor een beginneling waren deze moeilijk te onderscheiden, en door het relatief kleine aantal dieren dat geïmporteerd was, was het onmogelijk deze typen te handhaven zo ze al onderscheiden zouden kunnen worden.
# 2. Daarom moest in een vrij vroeg stadim al besloten worden, gegeven de omstandigheden, dat er naar één type toegewerkt zou moeten worden. Dit ene type wordt het Amerikaanse Type genoemd. Met alle verschillende typen die kwamen was er gewoon geen andere keuze.
# 3. Al vrij snel bleek dat de mooie dingen van de Serama konden leiden tot problemen.
De mooie dingen van de Serama zijn het formaat, schoonheid en het karakter. Door de zeldzaamheid en de daardoor relatief hoge prijs werden ze gekruist met kleine krielrassen en verkocht als ‘Maleisische Serama’s’. Deze praktijken gaan door tot op de dag van vandaag. De Serama zal z’n zachtaardige karakter verliezen en z’n unieke eigenschap aandacht van mensen te willen krijgen wanneer er gekruist wordt met andere rassen. Ook zullen ze vliegerig worden en in het ergste geval agressief.

Het andere goede aan de Serama is de formaat, wat ons laat zien wat de grenzen van de natuur zijn als we alleen maar dieren op hun kleine formaat zouden fokken. De micro-Serama is niet meer in staat zich normaal te reproduceren met zeg minstens 150 vruchtbare broedeieren per jaar.
# 4. Het type van de Serama, naast z’n kleine formaat, onderscheidt het nog het meeste van de reeds bestaande rassen. De laatste jaren heeft Type de meeste aandacht en energie gekregen in de fokkerij omdat wij vinden dat het Type het belangrijkste is. Een amerikaanse fokker schreef: Type vóór Maat vóór Kleur, wat ons doel perfect verwoordt.
# 5. Als er gekeken wordt naar de paar Standaards die circuleren kunnen we concluderen dat de verschillen zo ontzettend klein zijn dat we kunnen zeggen dat de fokkers al bezig zijn te fokken naar één Standaard.
Het enige verschil is dat sommigen claimen dat ze volgens de Maleisische Standaard fokken. Daar hebben ze gelijk in als ze zelf Serama’s geïmporteerd hebben met daarin minstens 100 dieren van elk van minstens negen verschillende Maleisische types.
Alle fokkers die dieren hebben van de imports van J.Schexnayder en/of K.J. Theodore fokken de Serama van het Amerikaanse Type (smeltkroes van alle Maleisische typen), zoals dit type volgens De Standaard eruit ziet, in plaats van zeg negen verschillende Standaards.
World Serama Federation
... brengt Seramafokkers over de hele wereld bij elkaar...
FORUM WSF - engelstalig

Iedereen die Engels kan lezen en het ook een beetje kan schrijven, kan meedoen op het Forum van de WSF.
U hoeft echt niet vlekkeloos Engels te kunnen schrijven! Als u zich maar verstaanbaar/leesbaar kunt maken.
Als u nog niet heel goed bent in Engels is dit, door de vriendelijke sfeer, een mooie gelegenheid om ook uw Kippen Engels te trainen. Schroom dus niet, een vouwt maken is niet erg!

Voor meedoen met het WSF Forum klik hier of ga naar www.worldseramafederation.org/forums

Voordat u mee kunt doen op het Forum wordt u gevraagd uw naam en locatie te geven. De WSF zal deze informatie voor niets anders gebruiken dan registratiedoeleinden om het Forum vrij te houden van spam enzo.

Op het Forum kunt u een nickname kiezen en uw gegevens afschermen als u dat wilt (dit laatste is al standaard zo ingesteld).
Op het Forum kan er een link opgegeven worden naar uw eigen website die meekomt onder iedere post die u op het Forum zet. We willen graag alles aangaande de Serama’s delen en zijn geïnteresseerd in alle Serama wederwaardigheden. Er is ook plek op het Forum voor andere rassen en kippenervaringen naast de Serama.
Het WSF Forum is een virtuele gemeenschap van ECHTE mensen die hun hart verloren hebben aan dit kleine kippenrasje. We kijken er naar uit u op het Forum te ontmoeten!


Copyright ©2006 WorldSeramaFederation.org. Alle rechten voorbehouden.